Tervezés

Cégünk generál tervezőként képes a legkülönfélébb létesítmények teljes körű megtervezésére, a beépítési koncepciótól a megvalósulási tervdokumentációig. Komplex, minden szakágra – építészet, belsőépítészet, tartószerkezet, épületgépészet, épületvillamosság, automatizálás, geodézia, talajmechanika, konyhatechnológia, tűzvédelem, kertépítészet, uszodatechnológia – kiterjedő tervezői csapat bármilyen épület megtervezésére képes.


Tervezéseink során mindig előtérbe helyezzük az energiatudatosságot és az előremutató innovatív megoldásokat. Szakembereink a legmodernebb 3D-s tervezői, illetve látványtervezői programokkal dolgoznak, folyamatosan képezve magukat.

A tervezés mellett vállaljuk építési engedélyeztetési, illetve a kivitelezés során szükséges eljárások ügyintézését. Az elkészült tervek és a Megrendelő igényei alapján összeállítjuk a kivitelezés teljes költségvetési kiírását, mellyel segítünk a Megrendelő számára megfelelő kivitelező kiválasztásában. Az általunk készített tervek alapján tervezői művezetéssel, ellenőrzéssel segítjük a kivitelezést.

58 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ – Budapest, Klauzál utca 3.

Tervezés ideje: 2017
Beruházás várható befejezése: 2018 4. negyed év
Tervezők: Flaisz Ágota, Kovács Krisztina, Kovács Zoltán, Könözsi Gábor, Tóth A. Máté

Leírás:

Az épületet igyekeztünk a kerület hagyományaihoz és a Dohány utca építészeti nívójához mérten megtervezni. A telek évtizedeken keresztül beépítetlenül állt, melyen időközben fák nőttek és egy „oázis” alakult ki a belvárosban. A homlokzati kialakítás fő inspirációja a fák koronájának stilizált megjelenítése, mely így erősen reflektál a szemben álló Hungária fürdő art deco homlokzatára. Az áttört kőburkolat anyagtagadásával szerettünk volna párhuzamot kialakítani az utca elején található zsinagógával, mely Európa egyik legszebb zsidó temploma.
A homlokzat egy egyedileg gyártatott finombeton burkolat, amely a német Rieder cég terméke.
Az épület alján egy árkád kap helyet, ez által az utcák ki tudnak szélesedni, így a gyalogos forgalom még kényelmesebbé válik az utcában, valamint van lehetőségünk a kisebb forgalmú Klauzál utca felöl megnyitni a parkolót.
A magas minőség az épületen belül is jelen van, a lakások felszereltségének része a mennyezet hűtés, a beépített redőny és a jól átgondolt, minőségi nyílászárók. Az itt lakók egy kényelmes lakókörnyezetben tudnak élni, amihez a belső udvar a maga finom megoldásaival és csendességével is hozzá járul.

76 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ – Budapest, Thaly Kálmán utca 26.

Tervezés ideje: 2016
Beruházás várható befejezése: 2018 2. negyed év
Tervezők: Flaisz Ágota, Kovács Krisztina, Kovács Zoltán, Könözsi Gábor, Gáspár Csilla, Tóth A. Máté

Leírás:

A társasház benapozása kiváló, így adja magát egy olyan épület létrehozása, ahol a fény-árnyék játék erősen megjelenik. A korlát le-föl cikázik, így az épület kiegészülve az árnyakkal változatos képet mutat akár reggel, akár esete nézünk fel rá. Az épület belsejében egy üvegtetővel fedett átrium található, melyekben két lift működik. A liftház nyitott, így a belső lépcsőházból is kilátunk a világos átriumba. A belső folyosók szépen ülnek az átrium szélén, ahonnan a lakások jó része megközelíthető.
Az utcai homlokzaton a lakások sok üvegfelületet kaptak, így a kisseb lakás alapterületek ellenére is tágasak és komfortosak lettek. A teraszok nagy mérete lehetővé teszi azok valódi kihasználását és egy egységgé alakítja az épület homlokzatait. A földszint fölött és a záró szinten bekerült egy áttört előtető, ami a párkányvonalak dinamizmusát tovább hangsúlyozza és keretezi a tömeget.

74 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ – Budapest, Viola utca 25-27.

Tervezés ideje: 2015
Beruházás várható befejezése: 2017 4. negyed év
Tervezők: Flaisz Ágota, Kovács Krisztina, Kovács Zoltán, Könözsi Gábor, Sztanó Dániel, Tóth A. Máté

Leírás:

A Viola utcai társasház a kerület színfoltja az által, hogy a homlokzaton lévő alumínium lamellák 6 különböző színben lettek kialakítva és a napszaknak valamint az időjárásnak megfelelően a színek végtelen sok árnyalata látható. Belépve az épületbe egy átrium fogadja az ide érkezőt, amelyből a lift, a folyosók, a lépcsőházak és a kerületre jellemző több társasházat egybe fogó udvar közelíthető meg. A helyiség térszervező ereje kiemelt fontosságú, ezért ennek kialakítás során igyekeztünk nagyvonalúbban bánni a térrel és két szintessé alakítani. A lépcső- és orsótér trapéz alakban készült, igazodva a két utca találkozásához, ami az épület egyik díszévé vált. A felső két szinten emeletes lakásokat jelöltünk ki, amit a magas tetős kialakítás is indokolt. Héjalásnak sötét tónusú fedést választottunk, hogy a színes lamellákat még inkább kiemeljük, valamint a gerincet is megmozgattuk így a tömeg könnyedebb lett.

28 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ – Budapest, Szondi utca 70.

Tervezés ideje: 2015
Beruházás várható befejezése: 2017 4. negyed év
Tervezők: Flaisz Ágota, Kovács Krisztina, Kovács Zoltán, Könözsi Gábor, Sztanó Dániel

Leírás:

A Szondi utcai társasház a VI. kerület egy keskeny foghíj telkén található. A telek benapozása kiváló, ezt a mélyen ülő loggiákkal hangsúlyoztuk ki, amelyek színben is és formában is elkülönülnek a homlokzat egységétől, plasztikussá téve azt. A homlokzat burkolata Equitone, mely egy időtálló és fenntartható anyag. Alaprajzi elrendezését tekintve középfolyosós épület, ahol a lépcsőház a súlypontba került szintenként kevés lakással. A földszinten nem kapott helyet üzlethelyiség, csak a személyi és gépkocsi bejárók. Az épület így egy homogén lakóépület, amely tömegében is jótékonynak bizonyul. Tetőfedését illetően lemezfedés, amely jól kapcsolódik a modern homlokzat burkolathoz. Az épület egységességét nagyban sikerült növelni a tetősíkból kiálló felépítményekkel is.

IKEA SOROKSÁR

Tervezés ideje: 2015
Cégünk a tervezés kiviteli terveinek elkészítésében vett részt. Az alábbi videó a projektbe ad betekintést: Ikea